Skryt og atter skryt!
Siden vi er tilbake på kinesisk-studiene, så må jeg fortelle om vår fantastiske fremgang! Dvs. forteller for det meste om min egen fremgang!
I går var vi på Hot-pot restaurant. Har jeg fortalt om det før? Uansett er det en kasserolle på en gassovn midt på bordet, full av kryddervann. Halvparten ekstremt sterk, og den andre gir deg en hvitløks-ånde fra en annen verden. Så er greia at du selv hiver oppi de grønnsakene og kjøtt-og fisk-rettene du har valgt, og når de er ferdig kokt er det bare å spise.
Poenget er at jeg denne gangen bestilte bord, valgte retter fra en meny med bare kinesisk og ingen bilder, spurte om ting jeg lurte på, tegnet grønnsaker jeg ikke visste navnet på, overtalte kelnerne at det måtte være en feil da de kom inn med lass på lass med kjøtt (det er tross alt to veggiser i gjengen), ALT PÅ KINESISK!!
woho!! jeg sier ikke at jeg snakker flytende, eller har rett gramatikk, men jeg klarer å få fram det jeg vil si, og det er en deilig følelse. Nå har vi vært her halvannet år, og hele tiden hatt masse ting innestengt, men intet språk til å få det ut!
Jeg har lært å være fantasifull, f.eks skulle jeg be servitrisa skru ned litt på gassen da vi begynte å bli ferdige, så jeg fant ut at jeg kunne si: women xianzai bu yao name duo huo. Det funket veldig fint, selv om jeg faktisk sa: Nå trenger vi ikke så mye ild....
Shalg imponerer også hele tida, men det mest utrolige er at han i det siste er blitt en lesehest! Tro det eller ei, men i går skrev han tegn(ingen lekser er så kjipe som å pugge tegn)i flere timer, og idag besøkte jeg hans klasserom i friminuttet, og der sitter han og skriver tegn!!! I friminuttet!!! Kan det ha noe med at han er blitt et år eldre den siste uka?
V i hadde en fantastisk middag på restauranten, 7 pers, spiste i 2 1/2 time, kjøpte 13 L øl og betalte 300NOK til sammen..... Vi kommer til å savne dette landet....
1 comment:
Heisann! Ville bare høre om alt står bra til med dere under omstendighetene. Vi tenker på dere og gleder oss til å se dere i sommer:-) Klem, Anne.
Post a Comment